Şedinţe psihologice în grup




Ședințele psihologice de  grup, oferă tinerilor  o plus valoare în formarea lor ca persoană, dezvoltând astfel motivația personală și încredere în forțele proprii, contribuind în același timp la formarea unor abilități de viață, precum: socializarea, comunicarea asertivă, abilități de administrarea a banilor,  de planificare a regimului optim de muncă și al timpului liber.
Toate acestea servind ca un ghid personal, ce i-ar ajuta să depășească mai ușor situațiile dificile din viața lor, și care ar duce la integrarea cu succes a tinerilor în viața socială.

Tematiciile psihologiice, abordate în cadrul ședințelor, sunt selectate în dependență de necesitățile grupului :
I . Constituirea și identificarea unui nume pentru grupul de voluntari;
II. Dezvoltarea abilităților de viață la tineri. Concept. Tipuri de abilități;
III. Conflictul și modalități de soluționarea a conflictului;
IV. Dezvoltarea abilităților cognitive la tineri. Luarea deciziilor și rezolvarea  problemelor
Metode folosite  sunt: lucru în perechi, brainstormingul, cooperarea, discuția, explicația, terapia prin basm, evaluarea etc. 

Ședințele individuale au scopul de a elucida o serie de probleme cum ar fi: adaptare școlară, socială, relațională și depășirea unor probleme de ordin afectiv. Tinerii fiind marcați de conflicte personale, de familie, și conflicte de personalitate.
În același timp ședințele individuale îi ajută pe tineri:
  • să se deschidă emoțional (să-și exteriorizeze emoțiile, să poată face față unei situații de criză fiind  susținuți  în găsirea unei soluții la problema cu care se confruntă )
  • să prevină apariția unor stări de suferință interioară (tristețe, anxietate, durere, frică, izolare, depresii, atacuri de panică, sentimentul de gol în suflet și sentimentul  de culpabilitate etc. ).
  • să îmbunătățească capacitatea de luare a deciziilor și de a face față schimbărilor  în viața personală














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu