6 apr. 2012

„Salată cu ton de la Ion”

Membrii grupului Care Leavers Friends au participat la „Expoziţia profesiilor” unde fiecare tînăr a avut posibilitatea să-şi prezinte profesia într-un mod creativ. Participanții la expoziție au planificat şi desfăşurat prezentarea profesiei, selectând informaţia relevantă şi metoda de expunere în aşa fel încît demonstrarea a fost una practică şi atractivă.
La „Expoziţia Profesiilor„ au fost prezentate specialităţile de: frizer-stilist (cosmetician, frizer, manichiură, pedichiură), mecanic auto, tehnician reparaţie maşini de uz casnic, bucătar-cofetar, designer de interior, metrolog, tehnician calculatoare, electrogazosudor.
Expoziţia a început cu defilarea participanţilor îmbrăcaţi în echipamente de serviciu, care rînd pe rînd s-au prezentat, iar atmosfera s-a destins cînd fiecare dintre ei şi-a atribuit cîte o caracteristică și au încercat să răspundă la ghicitorile despre profesii adresate de către moderatori.
Goncearenco Nadejda a dat startul prezentărilor. Ea studiază la Colegiul Mondostudart, specialitatea stilist și a pregătit o gazetă de perete unde a descris specialitățile pe care le urmează în cadrul instituției cum ar fi: frizer, manichiură şi pedichiură, cosmetician, masaj. Nadejda a prezentat informaţii utile ce țin de specialitatea sa, la fel a demonstrat şi nişte lucrări ale sale. Cei prezenţi au pus întrebări oferind unele recomandări viitorilor tineri specialişti.
 Tatiana, la fel studiază profesia de frizer și a demonstrat  pe  model o coafură modernă care avea la bază utilizarea diferitor împletituri. Ea și-a realizat lucrarea în timp ce alţi colegi îşi făceau prezentările sale, ulterior explicînd pe etape cum a fost realizată coafura.
Tatiana a fost rugată să-și expună părerea referitor la culorile şi frizurile care sunt în vogă. O altă prezentare care s-a memorizat a fost cea din care a putut gusta fiecare. Ion care a absolvit recent specialitatea de bucătar-cofetar, a prezentat o salată delicioasă. A explicat care sunt ingredientele folosite, etapele şi unele nuanţe importante care îi oferă un gust deosebit. Deşi cunoştea tehnologia de prepararea a salatei nu avea pentru ea o denumire, însă cei din sală receptivi și ingenioși au denumit-o „Salată cu ton de la Ion” J
Ştefan care este fără cinci minute absolvent al Colegiului de Transporturi, specialitatea mecanic auto a avut și el o prezentare interesantă și aplicativă. A repartizat fluturaşe care conţineau informaţii utile despre Colegiu, specialităţi şi detalii utile ce ţin de admitere, iar cei curioși au putut observa cum este dezasamblată o piesă auto, Ștefan explicînd din ce este formată şi care este funcţia fiecărui mecanism. La fel a pregătit un filmuleţ de scurt metraj unde era prezentat un motor performant de ultimă generaţie. Ştefan a explicat procesul de funcţionare, mecanismul, piesele şi avantajele acestuia în comparaţie cu motoarele obişnuite. Pînă la urmă Ştefan a fost apreciat de colegi ca fiind competent în domeniu şi are şanse mari de a deveni un bun specialist.  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu