21 sept. 2012


Training-ul „Planificarea carierei” desfășurat în gimnaziile de tip internat din Republică


 În perioada 19-27 septembrie se vor desfășura un șir de traininguri cu tema Planificarea carierei unde vor participa elevii claselor a 9-a din gimnaziile de tip internat din Cărpineni, Strășeni, Orhei, Leova și Chișinău.
Orientarea școlar-profesională este un proces de lungă durată care presupune activități de autocunoaștere, exploararea propriului potențial, informarea referitor la situația de pe piața muncii, instituții de învățămînt, specialități, condiții de admitere etc. Tinerii trebuie să-și cunoască interesele, valorile, abilitățile, trăsăturile de caracter pentru a fi apți să ia o decizie corectă ce ține de alegerea viitoarei profesii.
Traningul Planificarea carierei are drep scop pregătirea tinerilor pentru alegerea profesiei și a instituției de învățămînt după ce vor absolvi gimnaziul internat și conștientizarea necesității de autocunoaștere ca o parte importantă a procesului de luarea deciziei privind cariera.
Tinerii vor primit informații referitor la conceptul de planificarea carierei, pașii în luarea deciziei ce ține de alegerea profesiei, mituri referitoare la alegerea profesiei, identificarea intereselor profesionale și profesiile potrivite fiecărui tip de interese, analiza instituțiilor de învățămînt, piața muncii etc. La fel vor fi aplicate chestionare de evaluarea intereselor profesionale și a abilităților.

Training-ul „Planificarea carierei” se desfășoară în cadrul proiectului “O decizie corectă acum un viitor mai bun” cu susținere Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu