22 mai 2012



Abracadabra - O familie pentru fiecare copil


La 20 mai, ora 12.00 în parcul “Ştefan cel Mare” a avut loc cea de-a 10-a ediţie a festivalului “Abracadabra - O familie pentru fiecare copil” susţinută financiar de asociaţia “Amici dei Bambini”.
La această sărbătoare au participat copii din internate din toată Moldova şi copiii care au o familie. În această zi frumoasă copiii au avut posibilitatea să se distreze din plin şi să exploateze la maxim bucuriile copilăriei.
Organizatorii au amenajat mai multe ateliere, unde copiii se puteau implica în activităţile de joc organizate. Au fost ateliere de desen pe asfalt, desen pe pînză, face painting, atelier de turism, creaţie şi multe alte jocuri care i-au amuzat pe copii.
Totul a fost atît de distractiv şi minunat, încît bucuriile copilăriei au străpuns şi sufletele adulţilor. Puteai vedea părinţi şi bunici care desenau şi se jucau împreună cu copiii. Fiecare atelier dispunea de cîte o echipă formată din 3, 4 voluntari, care coordonau activităţile, explicau jocurile şi regulile lor, răspundeau cerinţelor copiilor şi supravegheau activităţile. De asemenea copiii au avut parte de un concert, în cadrul căruia s-a cîntat şi s-a dansat.
Organizatorii au împărţit peste 300 de batistuţe cu logo-ul Amici dei Bambini şi mesajul “Abracadabra-O familie pentru fiecare copil”.
La ora 14.00 a avut loc momentul magic, concomitent în mai ulte ţări ale lumii “Trenuţul copilăriei”, după care au urcat spre cer 300 de baloane cu mesajul Abracadabra-O familie pentru fiecare copil. Chiar dacă cerul a fost înnorat, aceasta nu a fost un motiv de tristeţe.
Eu personal am participat la această sărbătoare în calitate de voluntar, ceea ce mi-a permis să citesc bucuria, buna dispoziţie şi fericirea din ochii copiilor.
Această sărbătoare mi-a amintit de copilărie, de clipele cele mai fericite şi pline de zîmbet. Sper că şi ceilalţi s-au simţit la fel.
Totul a fost atît de strălucitor, domnea pacea şi căldura sufletească, iar sclipirile din ochii copiilor şi zîmbetele dădeau culoare sărbătorii.
Pe acesată notă vreau să felicit organizatorii care au participat la acest festival, şi să invit societatea să se implice activ în organizarea acestor gen de sărbători, pentru a aduce un zîmbet celor mai nefericiţi ca noi.

 “Piatra nu speră să fie altceva decît piatră. Dar interacţionînd cu alte pietre se alătură şi devine templu”. 

Doina Vieru

Implicați activ în desfășurarea activităților în cadrul sărbătorii Abracadabra. Împreună aducem un zîmbet pe fața copiilor :)











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu